8 tips voor lang, sterk en prachtig haar


8 december 2021


Heb je gedroomd van? lang, sterk en bovenal gezond haar? Dan heb ik goed nieuws voor je! Door de volgende tips te volgen, zijn de resultaten er sneller dan je had durven dromen.


TIP 1: Maak je haar gezond terwijl je slaapt

We begrijpen het: als je lang haar hebt, is het prettig om het voor het slapengaan vast te binden. Maar slapen met je haar in een paardenstaart kan haaruitval veroorzaken. Hierdoor kan je haar aanzienlijk dunner worden. Als je haar strak naar achteren is vastgebonden, ontstaat er spanning op je hoofdhuid. Daarom is het beter om met los haar te slapen of met een losse vlecht in je haar te slapen.

Ook slapen op een satijnen kussensloop zorgt voor minder wrijving en beschermt je haar meer, waardoor het veel minder snel breekt. Een katoenen kussensloop absorbeert de natuurlijke oliën van je haar, waardoor je haar er droog uitziet. Een andere oplossing is om een satijnen sjaal op je kussensloop te leggen. Het doet hetzelfde werk als een zijden kussensloop.

 

 

TIP 2: Vind een shampoo die bij je past

De basis is het belangrijkste. Begin met het gebruik van de juiste shampoo en conditioner voor jouw haartype. Probeer shampoos met sulfaten, parabenen en siliconen omdat ze het haar te agressief reinigen en het haar droger maken.

Droog of pluizig haar? Probeer het dan een wasbeurt overslaan en alleen je haar wassen met conditioner. Shampoo droogt je haar uit. Wil je shampoo gebruiken? Breng het vooral aan op de haarwortels en laat je conditioner daarna lang inwerken.

Beschadigd haar? Ga dan voor een shampoo met een milde reiniging, verzorgende oliën, zoals olijfolie, kokosolie, arganolie en amandelolie. Vitaminen, vetzuren en mineralen zullen je haar goed doen. Probeer minerale oliën te vermijden! Deze drogen je hoofdhuid uit.

 

 

TIP 3: Spuit geen parfum in je haar

Ach ja, we doen het allemaal. Spuit snel wat parfum over je hele lichaam (ook je haar) voordat we de deur uitstappen. En toch is dit niet zo'n goed idee om te doen. Laat me je vertellen waarom! Parfum bevat alcohol die je haar uitdroogt. Haarparfum is daarom de oplossing. Het is speciaal ontwikkeld voor gebruik in het haar en bevat geen alcohol. Het beschermt en hydrateert je haar.

 

TIP 4: Vermijd directe hitte

Als je je haar wast met warm water, droogt je haar uit en wordt het broos en breekbaar. Lauwwarm water zal u helpen om op natuurlijke wijze vocht vast te houden. Probeer je haar dus met zo koud mogelijk water te wassen.

Warmte gereedschap zijn ook enorm schadelijk voor je haar. Denk aan een föhn, stijltang of krultang. Als je een van deze tools wilt gebruiken, zorg er dan voor dat je een hoofdbeschermer gebruikt bij het gebruik ervan. EEN hoofdbeschermer is een spray die je haar beschermt tegen hittetools. Breng het aan voordat je je haar droogt, steil maakt of krult. Stel het gereedschap indien mogelijk ook in op een iets koelere stand.

 

 

TIP 5: Vind de juiste haarborstel

Voorkom dat je haar breekt tijdens het borstelen. Begin altijd met het borstelen van je haar van de punten tot de wortels. Dit zorgt voor minder klitten. Elke kam met brede tanden is geschikt. Borstel je haar niet als het nog nat is. Dit is wanneer je haar het meest kwetsbaar is. Wees lief voor je haar!

Ga voor een ontklitter borstel, die is ontworpen om gemakkelijk klitten uit je haar te verwijderen. De tanden van de borstel staan ver uit elkaar zodat ze niet aan je haar trekken. Dit soort haarkammen hebben meestal geen handvatten, zodat je veel meer gecontroleerde druk op de borstel zelf kunt uitoefenen.

TIP 6: Verwen je hoofdhuid

Masseer je hoofdhuid met je vingers voor een betere doorbloeding.

Doe dit 5 - 15 minuten. Zo krijgen de haarzakjes de voedingsstoffen die ze nodig hebben voor een gezonde en snellere haargroei. Een regelmatige hoofdmassage of een dermaroller zijn je beste vrienden. Gebruik lavendelolie bij het masseren. Dit zou de haargroei nog beter stimuleren.

  • Breng aan voordat je je haar wast: olie-. De olie vormt een soort barrière tussen je hoofdhuid en de shampoo. De olie beschermt de hoofdhuid tegen uitdrogen van de shampoo.                
    • Gebruik een schrobben zo nu en dan! Haarresten blijven vaak in het haar achter; denk aan haarlak, droogshampoo,... Deze restjes verstoppen onze hoofdhuid waardoor deze niet meer goed kan ademen. Het gebruik van een scrub maakt deze resten los en maakt het gemakkelijker voor nieuwe haren om te groeien.
    • Verzorg je haar met een haarmasker minstens een keer per week. Je haar zal daarna zijdezacht en glanzend zijn.

     

    TIP 7: Voed je haar van binnenuit

    Gezonde voeding is de sleutel tot gezonder haar. Eet ingrediënten die goed zijn voor je haar. Om ervoor te zorgen dat je haar voldoende gevoed wordt, kies je voor voeding met gezonde vetten, vitamines en mineralen. Er zijn ook supplementen met bepaalde voedingsstoffen die een groot verschil kunnen maken. Denk aan biotine, collageen en/of een vitaminecomplex.


    Om de kwaliteit van je haar te verbeteren, moet je veel eten eiwitrijk voedsel. Deze stof heb je nodig om te kunnen worden omgezet in: keratine. IJzer en zink kan u ook helpen keratine aan te maken. Zorg dat je genoeg binnenkrijgt antioxidanten. Ze helpen je haar te versterken. Lees verder voor enkele voorbeelden van voedingsmiddelen die goed zijn voor je haar:

    Vette vis: Zalm bevat omega-vetzuren, vitamine B12 en ijzer.

    Groene groenten: Spinazie, broccoli en snijbiet zitten boordevol vitamines en maken veel talg aan.

    Bonen: Kidneybonen en linzen enerzijds de haargroei stimuleren maar anderzijds ook kaalheid en veroudering tegengaan. Dit komt omdat ze zink, ijzer en biotine bevatten.

    Noten: Cashewnoten, pecannoten en amandelen verzorg je hoofdhuid en maak je haar sterker. Ze maken je haar ook fitter.

    Gevogelte: Aan het eten kip en kalkoen is erg belangrijk om je eiwitinname op peil te houden. Het voorkomt haaruitval. Als u een eiwittekort heeft, zal uw haar waarschijnlijk zwak en broos worden. Het kan er ook voor zorgen dat je haar zijn kleur verliest.

    Eieren bevatten biotine, eiwit en vitamine B12. Deze stoffen voorkomen haaruitval. Ze maken je haar glanzend en dikker.

    Magere zuivelproducten: Magere melk en yoghurt zitten vol calcium en eiwitten. Calcium zorgt ervoor dat je haar sterk is, minder snel afbreekt en daardoor sneller groeit.


    Wortels bevatten vitamine A. Het houdt je hoofdhuid gezond.

     

     

    TIP 8: Neem de tijd om te ontspannen

    Vermijd stress

    Stress verhoogt de adrenaline in het lichaam en kan daardoor meer haaruitval veroorzaken. Nemen een pauze af en toe, vooral in drukke periodes.

    Uitslapen

    Een bijkomend voordeel van voldoende slaap is dat je haar gezonder en sterker wordt. Haaruitval, beschadigd haar en verminderde haargroei zijn allemaal gevolgen van slaaptekort. Dus neem een warme douche om te triggeren melatonine, verzorg je haar tijdens het wassen goed met bovenstaande tips en... Slaap lekker!

    Probeer enkele van deze tips uit en wees vooral geduldig. Je zult zien dat voordat je het weet, je haar langer, gezonder en sterker is dan ooit tevoren!

     

    -XXX-    

    Maria


    1 reactie


    • Biomedis

      How to

      treat

      split ends?

    Laat een reactie achter


    Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd



    ff
    Nederlands